Logistiek in de Leefbare Stad

Logistiek in de Leefbare Stad

11/14/2022 - 15:40

City Runners is een initiatief waarbij studenten van verschillende hogescholen zich tijdens hun minor buigen over stads logistieke vraagstukken. 
Logistics NL
  • Studentenwerk

Met de college tours worden verschillende regio’s aan elkaar verbonden. De City Runners worden daarbij meegenomen in de lokale problematiek. Ze worden uitgedaagd om mee te denken over stads logistieke oplossingen die bijdragen aan een fijne en een gezonde stad. Deze college tour is een initiatief van BUas, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht en de HAN, als onderdeel van de learning community Logistiek in de Leefbare Stad. 

Peter Kole, docent/onderzoeker bij BUas: ‘In meerdere regio’s van Nederland wordt gewerkt aan de problematiek van de stedelijke logistiek. Dit gebeurt vooral vanuit regionale netwerken. Iedere regio kent zijn eigen uitdagingen, maar er zijn ook thema’s en aanpakken in stedelijke logistiek die landelijk spelen. Vanuit verschillende regio’s kan er dus veel van elkaar geleerd worden. Met de College Tour verbinden we de aankomende logistieke professionals met bedrijven en hogescholen om zo met elkaar kennis en ervaringen uit te wisselen.”